Apua hiilidioksidisylinterille

Löydä vastauksia kysymyksiisi SodaStream CO2 -sylinterin käytöstä

SÄILYTYS, TURVALLISUUS JA YHTEENSOPIVUUS

 • Suosittelemme käyttämään SodaStream-hiilidioksidipulloa SodaStream-laitteessasi useista syistä. Jokainen SodaStream-hiilidioksidipullo on läpäissyt kolminkertaisen laadunvalvonnan. Laadunvalvontaan kuuluu hygieeninen puhdistus ja pullon täyttö laadukkaalla hiilidioksidilla. Pulloon laitetaan lopuksi myös turvasinetti, joka takaa, että se on SodaStreamin täyttämä ja tarkistama. SodaStream-hiilidioksidipullot on suunniteltu erityisesti SodaStream-laitteeseen. Otathan siksi huomioon, että SodaStream-takuu ei kata muun kuin SodaStream-hiilidioksidipullon käytöstä aiheutuneita vahinkoja.
 • Se riippuu täysin laitteestasi. On parasta, että otat tässä kysymyksessä yhteyttä Pohjoismaiden asiakaspalveluun. Löydät yhteystiedot sivun alaosasta.
 • Kun käytät alkuperäistä SodaStream-hiilidioksidipulloa, voit olla varma, että se on aina sopiva ja toimii laitteessa ihanteellisesti.
 • Ymmärrämme, että kuplavettä olisi mukava nauttia myös lomalla. Hiilidioksidipullo on kuitenkin painepakkaus, joten sitä ei voi ottaa mukaan lentokoneeseen.
 • Kun hiilidioksidipulloa on säilytetty leudoissa olosuhteissa, se toimii aina ilman huolta hajoamisesta.
 • Ehdottomasti! SodaStream-hiilidioksidipullojen valmistuksessa turvallisuus on etusijalla. Kaikki hiilidioksidipullot testataan perusteellisesti monien erilaisten turvallisuusominaisuuksien suhteen. Kaikissa Soda Stream-hiilidioksidipulloissa on myös sisäinen turvaventtiili, joten jos paine vastoin odotuksia ylittäisi turvarajan, pullo alkaa tyhjentyä itsestään.
 • Hiilidioksidipullon säilyttäminen kotona on täysin turvallista, mutta suosittelemme kuitenkin esimerkiksi välttämään äärimmäistä käyttöä ja kuormitusta, jotka voivat aiheuttaa henkilövahinkoja. 1. Säilytä hiilidioksidipulloa aina kuivassa ja lauhassa paikassa, ei liian kuumassa. Älä altista hiilidioksidipulloa voimakkaille lämmönlähteille, eli älä pidä sitä uunin tai avotulen lähellä tai jätä sitä useiksi tunneiksi aurinkoon. Jos paine kasvaa liian suureksi hiilidioksidipullossa, kaikissa SodaStream-hiilidioksidipulloissa on turvaventtiili, joka vapauttaa kaasun tasaisesti.
 • Hiilidioksidipullon vaihtamistarpeen voi selvittää monella tavalla. 1. Kun painat laitteen hiilihappopainiketta, veteen ei muodostu kuplia. 2. Vaikka toistat painalluksen useita kertoja, veteen ei tule kuplia. 3. Kuulet pihinää yrittäessäsi lisätä juomaan hiilihappoa. Suosittelemme, että pidät aina varalla ylimääräistä hiilidioksidipulloa, jotta voit vaihtaa tyhjän pullon saman tien uuteen. Kun haluat vaihtaa tyhjän SodaStream-hiilidioksidipullon täyteen, löydät jälleenmyyjäverkostomme sivun ylälaidasta kohdasta “Etsi jälleenmyyjä”.
 • Jos hiilihapotuslaitteesta vapautuu kaasua hiilihapotuspainikkeen vapauttamisen jälkeen, älä irrota hiilidioksidipulloa tai juomapulloa. Jätä hiilihapotuslaite pystyasentoon äläkä koske laitteeseen, ennen kuin hiilidioksidin vapautuminen on päättynyt. Kun hiilidioksidia ei enää vapaudu, kallista juomapulloa ja kierrä se irti. Irrota myös hiilidioksidipullo laitteesta ja palauta molemmat osat SodaStream-jälleenmyyjällesi, joka vaihtaa hiilidioksidipullon täyteen. HUOMIO: Ota huomioon, että hiilidioksidipullo voi olla hyvin kylmä.
 • Hiilidioksidipullon pidikkeen ja venttiilin väliin voi tulla vuoto, jos hiilidioksidipullo on kierretty liian tiukasti kiinni pidikkeeseen. Jos ongelmia ilmenee, poista hiilidioksidipullo välittömästi ja tarkista, onko laitteen ja hiilidioksidipullon välinen kumitiiviste hyvin paikoillaan. Jos kumitiiviste puuttuu tai on irronnut, aseta se uudelleen paikoilleen. Löydät lisätiivisteen (pienen mustan kumirenkaan) hiilihapotuslaitteen takaosasta. Voit myös tilata sellaisen asiakaspalvelustamme.

HIILIHAPON LISÄÄMINEN

 • Aloita selvittämällä, miten paljon hiilihappoa sinulle mieluisassa kuplavedessä on. SodaStream-laitteen etu on, että voit määrittää haluamasi hiilihappotason. Jos laitteesi ei ole sähkökäyttöinen, voit määrittää hiilihappotason painallusten määrällä ja pituudella. Tee aina lyhyitä 1–2 sekunnin painalluksia. Yksi painallus tuottaa matalan tason, ja toinen keskitason. Neljä painallusta tuottaa maksimitason. Voit myös kokeilla eri vaihtoehtoja ja valita siten itsellesi sopivan tason.
 • Et! Hiilihappoa voidaan lisätä vain veteen. Muu käyttö voi vaurioittaa laitetta, puhumattakaan siitä, että saat aikaan todellisen sotkun. Ota myös huomioon, että takuu raukeaa, jos lisäät hiilihappoa SodaStream-laitteellasi muuhun kuin veteen.
 • Ei, voit käyttää suoraan hanasta tulevaa tavallista vesijohtovettä. Suosittelemme kuitenkin, että käytät kylmää että (noin 4–8 °C), niin tulos on mahdollisimman hyvä. Kannattaa myös pitää jääkaapissa muutamaa ylimääräistä vesipulloa, jotta raikasta kuplavettä olisi aina helposti saatavilla.
 • SodaStream-pulloissa on erityinen korkki, joka pitää kuplaveden raikkaana pitkään. Kuplat säilyvät sen ansiosta jopa kahden viikon ajan. Säilytä pulloa viileässä ja varmista, että korkki on suljettu tiiviisti.

MUITA KYSYMYKSIÄ

 • Tähän ei ole yhtä oikeaa vastausta, koska kulutus riippuu paljon sinulle mieluisasta hiilihappotasosta. Keskimäärin hiilidioksidipullo riittää 60 litraan kevyesti poreilevaa kuplavettä. Jos lisäät enemmän tai vähemmän kuplia, niin hiilidioksidia riittää lyhyemmäksi tai pidemmäksi ajaksi.
 • Voit vaihtaa hiilidioksidipullon jälleenmyyjiemme toimipisteissä – mutta muista vaihtaa se alkuperäiseen SodaStream-hiilidioksidipulloon. Löydät lähimmän jälleenmyyjän käyttämällä interaktiivista karttaamme. Löydät kartan sivun yläosasta, kohdasta “Etsi jälleenmyyjä”.
 • Kun ostat uuden SodaStream-hiilidioksidipullon, maksat sisällön lisäksi käyttöönoikeuttavan lisenssimaksun sekä sylinterin pantin. Saat vastineeksi oikeuden käyttää hiilidioksidipulloa. Pantti on suhteellisen pieni, hiilidioksidipulloon merkitty summa. Saat pantin takaisin, kun palautat hiilidioksidipullon jälleenmyyjälle.

QUICK CONNECT SYLINTERI

 • Tietysti voit! Voit vaihtaa nykyisen sylinterisi uuteen Quick Connect -sylinteriin jälleenmyyntipisteessä, joka toimittaa uuden Quick Connect -sylinterin, tai verkkosivuillamme. Muista, että uusi Quick Connect -sylinteri on tällä hetkellä yhteensopiva vain vaaleanpunaisella kahvajärjestelmällä varustettujen laitteidemme, kuten ART-, DUO- ja TERRA-hiilihapotuslaitteiden kanssa.
 • Kyllä. Voit palata myymälään, josta ostit hiilihapotuslaitteen Quick Connect -sylinterillä.
 • Jatkamme sinisen ruuvijärjestelmän sylinteriemme myyntiä useimmissa paikoissa, eikä meillä ole tällä hetkellä suunnitelmia lopettaa.
 • Teimme muutoksia sylinterijärjestelmäämme varmistaaksemme, että kuluttajiemme käyttökokemus olisi mahdollisimman miellyttävä. Uusi Quick Connect -sylinteri on suunniteltu edistyneellä mekanismilla, joka mahdollistaa helpon asettamisen yhdellä napsautuksella, mikä tekee sylinterin syöttöprosessista kuluttajalle nopeamman ja käyttäjäystävällisemmän.
 • Alla olevasta oppaasta näet, mitkä sylinterit ovat yhteensopivia hiilihapotuslaitteidemme kanssa. TERRA Hiilihapotuslaitteen mukana toimitetaan uusi, helppokäyttöinen vaaleanpunainen kahvajärjestelmä, ja se on yhteensopiva ainoastaan Quick Connect -sylinterien kanssa. Voit vaihtaa nykyisen sylinterisi uuteen Quick Connect -sylinteriin jälleenmyyntipisteessä, jonka valikoimas on uusia Quick Connect -sylintereitä, tai verkkosivuillamme. SodaStream 60 l hiilihapotussylinteri sinisellä nylonkääreellä sopii kaikkiin hiilihapotuslaitteisiimme, joissa on ruuvattava sylinterijärjestelmä. Se on yhteensopiva hiilihapotuslaitteiden Fizzi, One Touch, Aqua Fizz, Jet, Source, Play, Cool, Genesis ja Power kanssa. 130 l ja mini 4 oz. sylinterien valmistus on lopetettu. Huomio Muiden kuin SodaStream-sylinterien käyttö ei ole hyvä idea. Kaikki CO2-sylinterimme ovat laatutestattuja täytettäessä. Vain SodaStream saa huoltaa ja täyttää SodaStream-kaasusylintereitä. Kolmansien osapuolten luvaton sylintereiden täyttö voi olla riskialtista. SodaStream takaa vain itsensä täyttämien sylinterien turvallisuuden, eikä SodaStream ole vastuussa minkään muun yrityksen tai tuotemerkin tuotteista, jotka voivat vahingoittaa hiilihapotuslaitetta ja mitätöidä takuun.

Ota yhteyttä

Etkö löydä vastausta kysymykseesi? Ota meihin yhteyttä alla

Soita meille

Aukioloajat

ma-pe 8-15
09 77 400 100

Kirjoita meille

Lähetä meille sähköpostia, ja vastaamme 2–3 työpäivän kuluessa

info@sodastream.fi

Facebook

Saat uutisia ja voit osallistua kilpailuihin

Facebook