Apua hiilihapotuskoneeseen

Löydät alta vastauksia SodaStream-laitteen käyttöä koskeviin kysymyksiisi

LAITE EI TOIMI TOIVOTULLA TAVALLA

 • Kokeile ensin näitä ohjeita asian korjaamiseksi. 1. Varmista, että hiilidioksidipullo on kierretty oikein paikoilleen ja siinä on hiilidioksidia. Jos et ole varma, onko hiilihappo päässyt loppumaan, voit punnita hiilidioksidipullon. Jos se painaa alle 0,76 kg (760 g), hiilihappo on loppunut. 2. Jos hiilihapotuslaitteesi on sähkökäyttöinen, varmista, että se on liitetty toimivaan virtalähteeseen. 3. Käytä hiilihapotuslaitetta vain pystyasennossa. Jos vieläkään ei tapahdu mitään, ota yhteyttä Pohjoismaiden asiakaspalveluumme. Löydät yhteystiedot sivun alaosasta.
 • Varmista, että noudatat seuraavia ohjeita, niin ongelmaa ei pitäisi syntyä uudestaan: 1. Varmista aina, että pullo on täytetty korkeintaan merkkiviivaan saakka. 2. Älä koskaan lisää hiilihappoa muuhun kuin kylmään raikkaaseen veteen. Suositeltu veden lämpötila on 4–8 °C. 3. Varmista, että olet asettanut pullon oikein hiilihapotuslaitteeseen. Kun pullo on oikein paikoillaan, sen pohja ei kosketa laitetta. 4. Älä koskaan lisää makusiirappia tai muuta ennen hiilihappoa. 5. Lisää hiilihappoa aina lyhyillä noin 2 sekunnin painalluksilla. Huomaa kuitenkin, että Source-laite toimii parhaiten lyhyillä yhden sekunnin painalluksilla. Jos ongelmat jatkuvat, ota yhteyttä Pohjoismaiden asiakaspalveluumme. Löydät yhteystiedot sivun alaosasta.
 • Kokeile näitä ohjeita ongelman korjaamiseksi. 1. Varmista, että hiilidioksidipullo on kierretty kunnolla paikoilleen eikä hiilidioksidi ole päässyt loppumaan. 2. Varmista, että laite on pystyasennossa. Jos laitteesi on sähkökäyttöinen, varmista, että se on kytketty oikein. 3. Aseta pullo laitteeseen käyttöohjeiden mukaisesti. 4. Paina hiilihappopainiketta pieniä ja lyhyitä painalluksia 2 sekuntia kerrallaan. Viisi lyhyttä painallusta vastaa hiilihapon keskitasoa. 5. Haluatko lisää poretta? Tee useita lyhyitä painalluksia, kunnes olet löytänyt haluamasi tason. Jos ongelmat jatkuvat, ota yhteyttä Pohjoismaiden asiakaspalveluumme. Löydät yhteystiedot sivun alaosasta.
 • Hiilidioksidipullon vaihtamistarpeen voi selvittää monella tavalla. 1. Kun painat laitteen hiilihappopainiketta, veteen ei muodostu kuplia. 2. Vaikka toistat painalluksen useita kertoja, veteen ei tule kuplia. 3. Kuulet pihinää yrittäessäsi lisätä juomaan hiilihappoa. Suosittelemme, että pidät aina varalla ylimääräistä hiilidioksidipulloa, jotta voit vaihtaa tyhjän pullon saman tien uuteen. Kun haluat vaihtaa tyhjän SodaStream-hiilidioksidipullon täyteen, löydät jälleenmyyjäverkostomme sivun ylälaidasta kohdasta “Etsi jälleenmyyjä”.
 • Tämä saattaa tarkoittaa, että laitteen ja hiilidioksidipullon välinen tiiviste vuotaa. Se ei ole vaarallista, mutta laitteesi ei toimi kunnolla. Ota yhteyttä Pohjoismaiden asiakaspalveluumme, niin saat apua ongelman ratkaisemiseen.
 • Irrota laite virtalähteestä 30 sekunniksi. Liitä se virtalähteeseen uudelleen. Jos ongelma ei vielä ratkennut, ota yhteyttä Pohjoismaiden asiakaspalveluun. Löydät yhteystiedot sivun alaosasta.
 • Se on melko normaalia ja aivan vaaratonta. Jos näin tapahtuu, lyhennä painallusaikaa, kunnes jää katoaa. Suositeltu painallusaika on 2 sekuntia yhtä painallusta kohden.

SÄILYTYS, TURVALLISUUS JA YHTEENSOPIVUUS

 • Se riippuu täysin laitteestasi. On parasta, että otat tässä kysymyksessä yhteyttä Pohjoismaiden asiakaspalveluun. Löydät yhteystiedot sivun alaosasta.
 • Kun käytät alkuperäistä SodaStream-hiilidioksidipulloa, voit olla varma, että se on aina sopiva ja toimii laitteessa ihanteellisesti.
 • Ymmärrämme, että kuplavettä olisi mukava nauttia myös lomalla. Hiilidioksidipullo on kuitenkin painepakkaus, joten sitä ei voi ottaa mukaan lentokoneeseen.
 • Kun hiilidioksidipulloa on säilytetty leudoissa olosuhteissa, se toimii aina ilman huolta hajoamisesta.
 • Ehdottomasti! SodaStream-hiilidioksidipullojen valmistuksessa turvallisuus on etusijalla. Kaikki hiilidioksidipullot testataan perusteellisesti monien erilaisten turvallisuusominaisuuksien suhteen. Kaikissa Soda Stream-hiilidioksidipulloissa on myös sisäinen turvaventtiili, joten jos paine vastoin odotuksia ylittäisi turvarajan, pullo alkaa tyhjentyä itsestään.
 • Hiilidioksidipullon säilyttäminen kotona on täysin turvallista, mutta suosittelemme kuitenkin esimerkiksi välttämään äärimmäistä käyttöä ja kuormitusta, jotka voivat aiheuttaa henkilövahinkoja. 1. Säilytä hiilidioksidipulloa aina kuivassa ja lauhassa paikassa, ei liian kuumassa. Älä altista hiilidioksidipulloa voimakkaille lämmönlähteille, eli älä pidä sitä uunin tai avotulen lähellä tai jätä sitä useiksi tunneiksi aurinkoon. Jos paine kasvaa liian suureksi hiilidioksidipullossa, kaikissa SodaStream-hiilidioksidipulloissa on turvaventtiili, joka vapauttaa kaasun tasaisesti.

HIILIHAPON LISÄÄMINEN

 • Aloita selvittämällä, miten paljon hiilihappoa sinulle mieluisassa kuplavedessä on. SodaStream-laitteen etu on, että voit määrittää haluamasi hiilihappotason. Jos laitteesi ei ole sähkökäyttöinen, voit määrittää hiilihappotason painallusten määrällä ja pituudella. Tee aina lyhyitä 1–2 sekunnin painalluksia. Yksi painallus tuottaa matalan tason, ja toinen keskitason. Neljä painallusta tuottaa maksimitason. Voit myös kokeilla eri vaihtoehtoja ja valita siten itsellesi sopivan tason.
 • Et! Hiilihappoa voidaan lisätä vain veteen. Muu käyttö voi vaurioittaa laitetta, puhumattakaan siitä, että saat aikaan todellisen sotkun. Ota myös huomioon, että takuu raukeaa, jos lisäät hiilihappoa SodaStream-laitteellasi muuhun kuin veteen.
 • Ei, voit käyttää suoraan hanasta tulevaa tavallista vesijohtovettä. Suosittelemme kuitenkin, että käytät kylmää että (noin 4–8 °C), niin tulos on mahdollisimman hyvä. Kannattaa myös pitää jääkaapissa muutamaa ylimääräistä vesipulloa, jotta raikasta kuplavettä olisi aina helposti saatavilla.
 • SodaStream-pulloissa on erityinen korkki, joka pitää kuplaveden raikkaana pitkään. Kuplat säilyvät sen ansiosta jopa kahden viikon ajan. Säilytä pulloa viileässä ja varmista, että korkki on suljettu tiiviisti.

MUITA KYSYMYKSIÄ

 • SodaStream-laitteen hoito on helppoa. Käytä haalealla vedellä kostutettua liinaa ja puhdista laite. Älä koskaan käytä voimakkaita puhdistusaineita tai upota laitetta veden alle. Kun olet lisännyt hiilihappoa, pyyhi laitteen pohjasta mahdollinen ylimääräinen vesi, jotta se pysyy puhtaana ja kuivana.
 • Tähän ei ole yhtä oikeaa vastausta, koska kulutus riippuu paljon sinulle mieluisasta hiilihappotasosta. Keskimäärin hiilidioksidipullo riittää 60 litraan kevyesti poreilevaa kuplavettä. Jos lisäät enemmän tai vähemmän kuplia, niin hiilidioksidia riittää lyhyemmäksi tai pidemmäksi ajaksi.
 • Voit käyttää muista maista ostettuja pulloja ja makusiirappia, kunhan varmistat, että ne ovat alkuperäisiä SodaStream-tuotteita ja sopivat laitteeseesi. Huomaa kuitenkin, että hankkimaasi tuotetta koskevat ostomaan takuusäännöt.
 • Kyllä. Voit luottaa siihen. Huomaa kuitenkin, että takuu on rajoitettu. Jokainen SodaStream-hiilidioksidipullo on läpäissyt kolminkertaisen laadunvalvonnan. Otathan siksi huomioon, että SodaStream-takuu ei kata muun kuin SodaStream-hiilidioksidipullon käytöstä aiheutuneita vahinkoja.
 • Tästä taulukosta löydät SodaStream-laitteesi, sekä siihen sopivat juomapullot.

Ota yhteyttä

Etkö löydä vastausta kysymykseesi? Ota meihin yhteyttä alla

Soita meille

Aukioloajat

ma-pe 8-15
09 77 400 100

Kirjoita meille

Lähetä meille sähköpostia, ja vastaamme 2–3 työpäivän kuluessa

info@sodastream.fi

Facebook

Saat uutisia ja voit osallistua kilpailuihin

Facebook