Pienennä ilmastojalanjälkeäsi. Tee kuplavetesi itse.   

Suomessa on mahdollisesti maailman paras vesi. Luonnon huolellisesti valmistamana miljardin vuoden ajan. Vesi on hyvää, raikasta ja lähellä tuotettua, ja se tulee suoraan kotiin hanasta olemattomilla kustannuksilla!

Jos haluat nauttia vetesi hiilihapotettuna, kaikkein kätevintä ja helpointa on hankkia SodaStream ja tehdä kuplavetesi itse. Sen lisäksi, että se on kätevää ja mukavaa, sillä voi myös myötävaikuttaa muuhun. Haluamme inspiroida ihmisiä tunnustamaan muutakin kuin näennäisesti ilmeisen vaihtoehdon sekä kannustaa tekemään itselle ja planeetalle parempia valintoja.

Yksi hiilihapposylinteri riittää hiilihapottamaan noin 60 litraa vettä(1). Kun sylinteri tyhjenee, voit palauttaa sen ja vaihtaa sen täyteen. Täytämme sylinterisi käyttäen sitä kerta toisensa jälkeen (ja maksat tietysti ainoastaan täyttökaasusta). Vaikka hiilihapposylinteriä voidaan käyttää uudelleen useita kertoja, myös sillä on oma ilmastojalanjälkensä. Siksi olemme laskeneet sylinterin ilmastovaikutuksen läpi sen toimitusketjun ympäristökonsulttiyritysten Eco Now ja 2050 Consulting kautta. Sen jälkeen olemme kompensoineet ilmastojalanjälkeä 115 % eli 15 % enemmän kuin mitä sylinteri tuottaa päästöinä. Tämä on tehty investoimalla erilaisiin ilmastoprojekteihin, jotka sekä vähentävät päästöjä että poistavat hiilidioksidia ilmakehästä. (2, 3)

Autamme ottamaan talteen ja poistamaan hiilidioksidia suoraan ilmasta!

Globaalin ilmaston lämpenemisen rajoittamiseksi meidän on minimoitava CO₂-päästömme, mutta meidän on myös poistettava jo ilmaan päässyt hiilidioksidi. (4) Investoimme yhteen maailman tärkeimmistä tekniikoista poistaaksemme pysyvästi hiilidioksidipäästöjen lisääntyneet pitoisuudet. Tekniikka on nimeltään Direct Air Capture (DAC)

Maailman kaksi ensimmäistä toiminnassa olevaa DAC-tehdasta sijaitsevat Islannissa. Tehtaiden valtavat puhaltimet imevät ilmaa ja ottavat hiilidioksidia talteen.  Talteenoton jälkeen hiilidioksidi sitoutuu vulkaaniseen mineraaliin ja kiteytyy, minkä jälkeen se ei voi enää edistää globaalia ilmaston lämpenemistä. Processi mahdollistuu, kun CO₂ reagoi basaltin kanssa. Tätä mineraalia löytyy runsaasti juuri Islannista. (5) Pidämme tärkeänä tämän tekniikan kehittämisen tukemista varhaisessa vaiheessa, jotta useampia DAC-tehtaita voidaan rakentaa ja hiilidioksidia saada talteen entistä enemmän.

Visiomme: Muuttaa ihmisten juomatapaa

Vesi ja ihmisten juomatavan muuttaminen ovat SodaStreamin filosofia ja toiminnan ydin. Aqua Clara -hankkeen ansiosta (6) Kenian väestö saa puhdasta juomavettä, joten siihen investoiminen oli meille itsestäänselvyys. Keniassa yli 19 miljoonalla ihmisellä ei ole puhdasta vettä saatavilla. Hanke auttaa vähentämään puiden kaatamista alueella, jossa puuta muuten poltettaisiin veden keittämiseksi juomakelpoiseksi. Osuutemme estää hiilidioksidia vapautumasta ilmaan yli 1 000 tonnin verran, mikä vastaa 1 000:n Tukholmasta New Yorkiin suuntautuvan lennon aikaansaamaa ilmastojalanjälkeä (7)

Estää hakkuita ja suojelee 105 000 hehtaaria trooppista sademetsää

SodaStream tukee REDD+ -hanketta Acre Amazonas, joka estää hakkuita ja suojelee 105 000 hehtaaria trooppista sademetsää yhdessä maailman laajimmista biologisesti monimuotoisista ekosysteemeistä. Hanke täyttää jopa 15 YK:n 17 globaalista tavoitteesta. (8)

Estää yli 25 kertaa CO₂:ta voimakkaampia kaasuvuotoja

Kaasun turvallisen säilyttämisen tärkeyden tiedostaen SodaStream on investoinut Bangladeshissa toimivaan hankkeeseen, jossa kunnostetaan vanhoja ja halkeilleita maakaasuputkia. Vuodoista vapautuu metaanikaasua – kasvihuonekaasua, joka edistää globaalia ilmaston lämpenemistä yli 25 kertaa enemmän kuin hiilidioksidi. (9)

Enemmän kuin pelkkää ilmaston kompensointia!

Kestävä kehitys on yksi SodaStreamin ydinarvoista niin yrityksenä kuin
tuotteidemme kannalta.
On tärkeää asennoitua suuremman hiilidioksidimäärän vapautumisen estämiseen kuin mitä hiilidioksidisylinterimme tuottavat, mutta se on vain pieni osa koko kestävän kehityksen työtämme.

Jatkaaksemme matkaamme kohti kestävämpää kuplavettä olemme solmineet yhteistyökumppanuuden Carbon Trustin, globaalin ilmastokonsultointia tekevän yrityksen kanssa, joka sertifioi päätuotteemme arvioidulla ilmastojalanjäljellä (Carbon Footprint Measured).

Pyrimme jatkuvasti parantamaan tuotteitamme ja pakkauksiamme, emmekä tule koskaan lopettamaan. Parhaillaan käynnissä olevassa prosessissamme vaihdamme juomatiivisteiden muovipullomme kierrätettyihin PET-pulloihin. Olemme jo asentaneet aurinkopaneeleja Israelin lippulaivatehtaallemme ja pyrimme käyttämään uusiutuvaa energiaa kaikissa globaaleissa toiminnoissamme.

Nämä ovat vain muutamia esimerkkejä toimenpiteistämme kasvaaksemme kestävänä ja tiedostavana yrityksenä. Kertakäyttöisen muovijätteen poistaminen tulee kuitenkin aina olemaan toimintamme ydin ja liiketoimintamallimme keskiössä.
Maailmanlaajuisesti SodaStreamilla on vuosittain tärkeä rooli muovimäärän rajoittamisessa miljardeista kertakäyttöisistä muovipulloista.

Seuraa meitä saadaksesi lisätietoja siitä, kuinka voit auttaa torjumaan ilmastonmuutosta, vaikuttaa kestävämmän tulevaisuuden puolesta ja muuttaa ihmisten juomatapaa!

1 Riippuen siitä , minkätyyppisiä hiilihappolaitteita käytetään ja kuinka paljon hiilihappoa halutaan
2 Certificate of offset SodaStream
3 SodaStream confirmation Climeworks
4 IPCC-raportin luvussa 4
5 Lue lisää Climeworksin sivustolla
6 Linkki hankkeeseen
7 Myclimaten Co2-laskelman mukaan, yhdensuuntainen matka.
8 Linkki hankkeeseen
9 United States Environmental Protection Agency: https://www.epa.gov/gmi/importance-methane