Hiilidioksidisylintereiden käyttö

Löydä vastauksia kysymyksiisi SodaStreamin hiilidioksidisylinterien käytöstä.

SÄILYTYS, TURVALLISUUS JA YHTEENSOPIVUUS

 • Se riippuu täysin laitteestasi. On parasta, että otat tässä kysymyksessä yhteyttä Pohjoismaiden asiakaspalveluun. Löydät yhteystiedot sivun alaosasta.
 • Ymmärrämme, että kuplavettä olisi mukava nauttia myös lomalla. Hiilidioksidisylinteri on kuitenkin painepakkaus, joten sitä ei voi ottaa mukaan lentokoneeseen.
 • Kun hiilidioksidisylinteriä säilytetään ja käytetään sopivassa lämpötilassa, se toimii aina ilman huolta sen vaurioitumisesta.
 • Ehdottomasti! SodaStream-hiilidioksidisylinterien valmistuksessa turvallisuus on etusijalla. Kaikki hiilidioksidisylinterit testataan perusteellisesti monien erilaisten turvallisuusominaisuuksien suhteen. Kaikissa SodaStream-hiilidioksidisylintereissä on myös sisäinen turvaventtiili, joten jos paine vastoin odotuksia ylittäisi turvarajan, sylinteri alkaa tyhjentyä itsestään.
 • Hiilidioksidisylinterin säilyttäminen kotona on täysin turvallista. Suosittelemme kuitenkin esimerkiksi välttämään sylinterin äärimmäistä kuormitusta henkilövahinkojen välttämiseksi. Säilytä hiilidioksidisylinteri aina kuivassa ja viileässä paikassa, ei liian lämpimässä. Älä altista hiilidioksidisylinteriä voimakkaille lämmönlähteille eli älä pidä sitä uunin tai avotulen lähellä äläkä jätä sitä useiksi tunneiksi auringonpaisteeseen. Kaikissa SodaStream-hiilidioksidisylintereissä on turvaventtiili, joka vapauttaa kaasun tasaisesti, jos hiilidioksidisylinterin paine kasvaa liian suureksi.
 • Hiilidioksidisylinterin vaihtamistarpeen voi selvittää monella tavalla. 1. Kun painat laitteen hiilihapotuspainiketta, veteen ei muodostu kuplia. 2. Vaikka toistat painalluksen useita kertoja, veteen ei tule kuplia. 3. Kuulet pihinää yrittäessäsi lisätä juomaan hiilihappoa. Suosittelemme, että pidät aina varalla ylimääräistä hiilidioksidisylinteriä, jotta voit vaihtaa tyhjän sylinterin saman tien uuteen. Kun haluat vaihtaa tyhjän SodaStream-hiilidioksidisylinterin täyteen, löydät jälleenmyyjäverkostomme sivun ylälaidasta kohdasta “Etsi jälleenmyyjä”.
 • Jos hiilihapotuslaitteesta vapautuu kaasua hiilihapotuspainikkeen vapauttamisen jälkeen, älä irrota hiilidioksidisylinteriä tai juomapulloa. Jätä hiilihapotuslaite pystyasentoon äläkä koske laitteeseen, ennen kuin hiilidioksidin vapautuminen on päättynyt. Kun hiilidioksidia ei enää vapaudu, kallista juomapulloa ja kierrä se irti. Irrota myös hiilidioksidisylinteri laitteesta ja palauta molemmat osat SodaStream-jälleenmyyjällesi, joka vaihtaa hiilidioksidisylinterin täyteen. HUOM. Otathan huomioon, että hiilidioksidisylinteri voi olla erittäin kylmä.
 • Hiilidioksidisylinterin pidikkeen ja venttiilin väliin voi tulla vuoto, jos hiilidioksidisylinteri on kierretty liian tiukasti kiinni pidikkeeseen. Jos ongelmia ilmenee, poista hiilidioksidisylinteri välittömästi ja tarkista, onko laitteen ja hiilidioksidisylinterin välinen kumitiiviste hyvin paikoillaan. Jos kumitiiviste puuttuu tai on irronnut, aseta se uudelleen paikalleen. Löydät lisätiivisteen (pienen mustan kumirenkaan) hiilihapotuslaitteen takaosasta. Voit myös tilata sellaisen asiakaspalvelustamme.

HIILIHAPON LISÄÄMINEN

 • Ei, voit käyttää suoraan hanasta tulevaa tavallista vesijohtovettä. Suosittelemme kuitenkin, että käytät kylmää vettä (noin 4–8 °C), jotta lopputulos on mahdollisimman hyvä. Kannattaa myös pitää jääkaapissa muutamaa ylimääräistä vesipulloa, jotta raikasta kuplavettä on aina helposti saatavilla.
 • SodaStream-pulloissa on erityinen korkki, joka pitää kuplaveden raikkaana pitkään. Kuplat säilyvät sen ansiosta jopa kahden viikon ajan. Säilytä pulloa viileässä ja varmista, että korkki on suljettu tiiviisti.

MUITA KYSYMYKSIÄ

 • Voit vaihtaa hiilidioksidisylinterin uuteen jälleenmyyjiemme toimipisteissä – muista vaihtaa se alkuperäiseen SodaStream-hiilidioksidisylinteriin. Löydät lähimmän jälleenmyyjän käyttämällä interaktiivista karttaamme. Löydät kartan sivun yläosasta, kohdasta “Etsi jälleenmyyjä”.
 • Kun ostat uuden SodaStream-hiilidioksidisylinterin, maksat sisällön lisäksi sen käyttöön oikeuttavan lisenssimaksun sekä sylinterin pantin. Saat vastineeksi oikeuden käyttää hiilidioksidisylinteriä. Pantti on suhteellisen pieni, hiilidioksidisylinteriin merkitty summa. Saat pantin takaisin, kun palautat hiilidioksidisylinterin jälleenmyyjälle.

QUICK CONNECT -SYLINTERI

 • Kyllä voit! Voit vaihtaa nykyisen sylinterisi uuteen Quick Connect -sylinteriin jälleenmyyntipisteessä, jossa on myytävänä Quick Connect -sylintereitä, tai verkkosivuillamme. Muista, että uusi Quick Connect -sylinteri on tällä hetkellä yhteensopiva vain vaaleanpunaisella kahvajärjestelmällä varustettujen laitteidemme, kuten ART-, DUO- ja TERRA-hiilihapotuslaitteiden, kanssa.
 • Kyllä. Voit hankkia sen myymälästä, josta ostit Quick Connect -sylinterillä varustetun hiilihapotuslaitteen.
 • Jatkamme sinisellä kierrejärjestelmällä varustettujen sylinteriemme myyntiä useimmissa paikoissa, eikä suunnitelmanamme ole tällä hetkellä lopettaa niiden myyntiä.
 • Teimme muutoksia sylinterijärjestelmäämme varmistaaksemme, että laitteiden käyttö olisi mahdollisimman miellyttävää. Uuden Quick Connect -sylinterin edistynyt mekanismi mahdollistaa kiinnityksen helposti yhdellä napsautuksella – nopeampaa ja käyttäjäystävällisempää!
 • Alla olevasta oppaasta näet, mitkä sylinterit ovat yhteensopivia hiilihapotuslaitteidemme kanssa. TERRA-hiilihapotuslaitteen mukana toimitetaan uusi, helppokäyttöinen vaaleanpunainen kahvajärjestelmä, ja se on yhteensopiva ainoastaan Quick Connect -sylinterien kanssa. Voit vaihtaa nykyisen sylinterisi uuteen Quick Connect -sylinteriin jälleenmyyntipisteessä, jonka valikoimassa on uusia Quick Connect -sylintereitä, tai verkkosivuillamme. Sinisellä nailonilla päällystetty SodaStream 60 l -hiilihapotussylinteri sopii kaikkiin hiilihapotuslaitteisiimme, joissa on ruuvattava sylinterijärjestelmä. Se on yhteensopiva hiilihapotuslaitteiden Fizzi, One Touch, Aqua Fizz, Jet, Source, Play, Cool, Genesis ja Power kanssa. 130 l- ja Mini 4 oz -sylinterien valmistus on lopetettu. Huomio Muiden kuin SodaStream-sylinterien käyttö ei ole hyvä idea. Kaikki hiilidioksidisylinterimme testataan laadun osalta niiden täyttämisen yhteydessä. Vain SodaStream saa huoltaa ja täyttää SodaStream-kaasusylintereitä. Kolmansien osapuolten luvaton sylintereiden täyttö voi olla riskialtista. SodaStream takaa vain itsensä täyttämien sylinterien turvallisuuden, eikä SodaStream ole vastuussa minkään muun yrityksen tai tuotemerkin tuotteista, jotka voivat vahingoittaa hiilihapotuslaitetta ja mitätöidä takuun.

Ota yhteyttä

Etkö löydä vastausta kysymykseesi? Ota meihin yhteyttä jollakin alla olevista tavoista.

Soita meille

Aukioloajat

ma-pe 8-15
09 77 400 100

Kirjoita meille

Lähetä meille sähköpostia, ja vastaamme 2–3 työpäivän kuluessa

info@sodastream.fi

Facebook

Saat uutisia ja voit osallistua kilpailuihin

Facebook