Hiilihapotuslaitteiden käyttö

Löydät alta vastauksia SodaStream-laitteiden käyttöä koskeviin kysymyksiisi.

LAITE EI TOIMI TOIVOTULLA TAVALLA

 • Kokeile ensin näitä ohjeita asian korjaamiseksi. 1. Varmista, että hiilidioksidisylinteri on kierretty oikein paikalleen ja siinä on hiilidioksidia. Jos et ole varma, onko hiilihappo päässyt loppumaan, voit punnita hiilidioksidisylinterin. Jos se painaa alle 0,76 kg (760 g), hiilihappo on loppunut. 2. Jos hiilihapotuslaitteesi on sähkökäyttöinen, varmista, että se on liitetty toimivaan virtalähteeseen. 3. Käytä hiilihapotuslaitetta vain pystyasennossa. Jos ongelma ei ratkennut, ota yhteyttä Pohjoismaiden asiakaspalveluumme. Löydät yhteystiedot sivun alaosasta.
 • Noudata seuraavia ohjeita, niin näin ei pitäisi käydä uudestaan: 1. Varmista aina, että pullo on täytetty korkeintaan merkkiviivaan saakka. 2. Älä koskaan lisää hiilihappoa muuhun kuin kylmään, raikkaaseen veteen. Suositeltu veden lämpötila on 4–8 °C. 3. Varmista, että olet asettanut pullon oikein hiilihapotuslaitteeseen. Kun pullo on oikein paikallaan, sen pohja ei kosketa laitetta. 4. Älä koskaan lisää juomatiivistettä tai mitään muuta ennen hiilihappoa. 5. Lisää hiilihappoa aina lyhyillä, noin 2 sekunnin pituisilla painalluksilla. Huomaa kuitenkin, että Source-laite toimii parhaiten lyhyillä yhden sekunnin painalluksilla. Jos ongelma jatkuu, ota yhteyttä Pohjoismaiden asiakaspalveluumme. Löydät yhteystiedot sivun alaosasta.
 • Kokeile näitä ohjeita ongelman korjaamiseksi. 1. Varmista, että hiilidioksidisylinteri on kierretty kunnolla paikalleen eikä hiilidioksidi ole päässyt loppumaan. 2. Varmista, että laite on pystyasennossa. Jos laitteesi on sähkökäyttöinen, varmista, että se on kytketty oikein virtalähteeseen. 3. Aseta pullo laitteeseen käyttöohjeiden mukaisesti. 4. Paina hiilihapotuspainiketta: pieniä ja lyhyitä painalluksia 2 sekuntia kerrallaan. Viisi lyhyttä painallusta vastaa hiilihapotuksen keskitasoa. 5. Haluatko lisää kuplia? Paina useita lyhyitä painalluksia, kunnes olet löytänyt haluamasi tason. Jos ongelma jatkuu, ota yhteyttä Pohjoismaiden asiakaspalveluumme. Löydät yhteystiedot sivun alaosasta.
 • Tämä saattaa tarkoittaa sitä, että laitteen ja hiilidioksidisylinterin välinen tiiviste vuotaa. Se ei ole vaarallista, mutta laitteesi ei toimi kunnolla. Ota yhteyttä Pohjoismaiden asiakaspalveluumme, niin saat apua ongelman ratkaisemiseen.
 • Irrota laite virtalähteestä 30 sekunnin ajaksi. Liitä se sitten uudestaan virtalähteeseen. Jos ongelma ei vielä ratkennut, ota yhteyttä Pohjoismaiden asiakaspalveluun. Löydät yhteystiedot sivun alaosasta.
 • Se on melko normaalia ja aivan vaaratonta. Jos näin tapahtuu, lyhennä painallusaikaa, kunnes jää katoaa. Suositeltu aika yhdelle painallukselle on kaksi sekuntia.

SÄILYTYS, TURVALLISUUS JA YHTEENSOPIVUUS

 • Se riippuu täysin laitteestasi. On parasta, että otat tässä kysymyksessä yhteyttä Pohjoismaiden asiakaspalveluun. Löydät yhteystiedot sivun alaosasta.
 • Ymmärrämme, että kuplavettä olisi mukava nauttia myös lomalla. Hiilidioksidisylinteri on kuitenkin painepakkaus, joten sitä ei voi ottaa mukaan lentokoneeseen.
 • Kun hiilidioksidisylinteriä säilytetään ja käytetään sopivassa lämpötilassa, se toimii aina ilman huolta sen vaurioitumisesta.
 • Ehdottomasti! SodaStream-hiilidioksidisylinterien valmistuksessa turvallisuus on etusijalla. Kaikki hiilidioksidisylinterit testataan perusteellisesti monien erilaisten turvallisuusominaisuuksien suhteen. Kaikissa SodaStream-hiilidioksidisylintereissä on myös sisäinen turvaventtiili, joten jos paine vastoin odotuksia ylittäisi turvarajan, sylinteri alkaa tyhjentyä itsestään.
 • Hiilidioksidisylinterin säilyttäminen kotona on täysin turvallista. Suosittelemme kuitenkin esimerkiksi välttämään sylinterin äärimmäistä kuormitusta henkilövahinkojen välttämiseksi. Säilytä hiilidioksidisylinteri aina kuivassa ja viileässä paikassa, ei liian lämpimässä. Älä altista hiilidioksidisylinteriä voimakkaille lämmönlähteille eli älä pidä sitä uunin tai avotulen lähellä äläkä jätä sitä useiksi tunneiksi auringonpaisteeseen. Kaikissa SodaStream-hiilidioksidisylintereissä on turvaventtiili, joka vapauttaa kaasun tasaisesti, jos hiilidioksidisylinterin paine kasvaa liian suureksi.

HIILIHAPON LISÄÄMINEN

 • Ei, voit käyttää suoraan hanasta tulevaa tavallista vesijohtovettä. Suosittelemme kuitenkin, että käytät kylmää vettä (noin 4–8 °C), jotta lopputulos on mahdollisimman hyvä. Kannattaa myös pitää jääkaapissa muutamaa ylimääräistä vesipulloa, jotta raikasta kuplavettä on aina helposti saatavilla.
 • SodaStream-pulloissa on erityinen korkki, joka pitää kuplaveden raikkaana pitkään. Kuplat säilyvät sen ansiosta jopa kahden viikon ajan. Säilytä pulloa viileässä ja varmista, että korkki on suljettu tiiviisti.

MUITA KYSYMYKSIÄ

 • SodaStream-laitteen hoito on helppoa. Käytä haalealla vedellä kostutettua liinaa ja puhdista laite. Älä koskaan käytä voimakkaita puhdistusaineita tai upota laitetta veteen. Kun olet lisännyt hiilihappoa, pyyhi laitteen alaosasta mahdollinen ylimääräinen vesi, jotta se pysyy puhtaana ja kuivana.
 • Voit käyttää muista maista ostettuja pulloja ja juomatiivisteitä, kunhan varmistat, että ne ovat alkuperäisiä SodaStream-tuotteita ja sopivat laitteeseesi. Huomaa kuitenkin, että hankkimaasi tuotetta koskevat ostomaan takuusäännöt.
 • Kyllä. Huomaa kuitenkin, että takuu on rajoitettu. Jokainen SodaStream-hiilidioksidisylinteri on läpäissyt kolminkertaisen laadunvalvonnan. Otathan siksi huomioon, että SodaStream-takuu ei kata muun kuin SodaStream-hiilidioksidisylinterin käytöstä aiheutuneet vahingot.

Ota yhteyttä

Etkö löydä vastausta kysymykseesi? Ota meihin yhteyttä jollakin alla olevista tavoista.

Soita meille

Aukioloajat

ma-pe 8-15
09 77 400 100

Kirjoita meille

Lähetä meille sähköpostia, ja vastaamme 2–3 työpäivän kuluessa

info@sodastream.fi

Facebook

Saat uutisia ja voit osallistua kilpailuihin

Facebook